Bits, Bytes & Bewustzijn
op het snijvlak van computertechnologie en menselijk potentieel

 

Yfke Laanstra spreekt deze avond over haar boek Bits, Bytes & Bewustzijn.


'In de toekomst worden we wellicht niet meer geboren maar enkel nog gefabriceerd, gekloond, ontdooid, gedownload of geprint. In een wereld voorzien van kunstmatige intelligentie en vergeven van kunstmatige frequenties.'

Er vinden immense verschuivingen plaats, zowel op het wereldtoneel als diep in onszelf. Daarnaast bevindt de computertechnologie zich in een ongekende stroomversnelling. Dit zal ons mens-zijn en onze werkelijkheid radicaal en onherkenbaar veranderen in de komende 15 jaar.

Virtual Reality, ‘wearables’ zoals smartwatches en het ‘Internet of Things’ zijn booming. Biologie en technologie smelt steeds meer samen, denk aan de implantatie van chips, het printen van organen, robotjes in je bloedbanen en het uploaden van je mind in een computer.

Wat zijn de implicaties voor ons bewustzijn, welzijn en mens-zijn? Is er sprake van een upgrade of juist een downgrade?

Welkom in de wereld van Biohacking, Transhumanisme, Holistic Hacking en Slow Tech.

 

Yfke Laanstra
Op haar websyfke laanstraite schrijft Yfke Laanstra o.a. het volgende:

"Mijn passie bevindt zich op het snijvlak van bewustzijn, computertechnologie en menselijk potentieel."

Het is juist je perceptie, jouw wereld- en mensbeeld welke jouw realiteit bepaalt. Dus het vergroten van je bewustzijn en het onderzoeken van je huidige perceptie is essentieel. In werkelijk alles.

Ik ben gegrepen door het vinden van antwoorden op de grotere vragen in het leven zoals 'wie ben ik?', 'wat ben ik?' en 'waarom ben ik hier?' Te ontdekken wat het werkelijk betekent om Mens te zijn. Om volledig aanwezig te zijn, in mezelf, met de ander en in de wereld. Juist in de tijd waarin we nu leven, waar technologie booming is, is (en wordt) deze zoektocht belangrijker dan ooit.

Computertechnologie fascineert me mateloos. Ik voel me hier diep mee verbonden en voel tegelijkertijd het spanningsveld dat het oplevert. De geweldige kansen, morele uitdagingen maar ook de existentiële gevaren. Wat is (nog) echt, wat is kunstmatig? Is het verantwoord dat we ons DNA gaan herprogrammeren? Hoe verhouden we ons eigenlijk tot technologie? Dienen mens en machine samen te smelten? Is het mogelijk ons bewustzijn te uploaden in een computer? Wat is eigenlijk werkelijkheid?

Stap uit je comfort zone en in de toekomst.

 

Wanneer: Dinsdag 4 september 2018.

Waar: Zalencentrum Hingstman te Zeijen.

Hoe laat: 19:30 uur.

Entree: € 10,-- per persoon; donateurs € 8,--.

Jongeren tot 22 jaar € 6,-- per persoon.

Deze prijzen zijn inclusief 1 consumptie.