Spirituele themamiddag met Marcel Messing

 

Marcel Messing

presenteert deze middag zijn nieuwe boek

Met een glimlach de wereld rond

 

1 boekkaft

 

Marcel bespreekt onderwerpen als het geheim van geven en ontvangen, mededogen, vertrouwen, ouder worden en dood, sterven vóór de dood, troost en verzoening, de weg naar binnen en geluk dat niet voorbijgaat.

 

‘De glimlach van de Boeddha is over heel de wereld bekend en in talloze beelden vastgelegd. In grote, kleine, verfijnde en grove beelden, in met bladgoud beschilderde en zelfs ivoren Boeddhabeelden. Steeds weer zien we die glimlach. Wie aandachtig waarneemt kan vaststellen, dat deze glimlach rust en beweging tegelijkertijd manifesteert en dat er geen begin- of eindpunt in te vinden is.’ 

 2 boeddha

 

Dat onze planeet een ongekende omwenteling doormaakt, heeft geen toelichting meer nodig. Maar kunnen we ondanks de ernst van de wereldsituatie er innerlijk op blijven vertrouwen, dat er dwars door de chaos heen een pad bestaat tot bevrijding, een ‘opstanding uit de dood’? Ja, er is een weg naar waarachtig geluk, geluk dat niet voorbijgaat. Er is een innerlijke weg die ons verzoent met het Zelf, met ‘Dat’, wat altijd is, het onnoembare.

 

3 schat

 

Thema’s die wezenlijk zijn in ons leven, zoals het geheim van geven en ontvangen, mededogen, vertrouwen, ouder worden en dood, sterven vóór de dood, waarachtig geluk, de weg naar binnen, troost en verzoening, zullen besproken worden naar aanleiding van het in oktober te verschijnen boek van Marcel, Met een glimlach de wereld rond.

 

4 oneindige

 

Het pad tot bevrijding is het volgen van de dharma, ook wel ‘het smalle pad’ genoemd. Het is een innerlijk proces, waarbij we ons vrijmaken van al het overtollige in ons: ‘de jungle van opinies’, theorieën en dogma’s, kortom van een heleboel rommel in onze geest. En bij dit alles een glimlach behouden.

 

5 glimlach

 

‘Het geheim van de glimlach is het scheppen van een serene sfeer waarin mensen elkaar van hart tot hart kunnen ontmoeten zonder enige pretentie. Zoals een oester zich op een onverwacht moment kan openen om haar glanzende parel te tonen, zo kan de glimlach een afgesloten hart openen en zijn juwelenkistje met kostbare parels laten zien. Wat afgesloten leek, kan door een eenvoudige glimlach geopend worden, zonder enige aandrang of dwang.’

 

6 eeuwigheid

 

Na de pauze is er gelegenheid tot dialoog. Tijdens de laatste driekwartier van ons samenzijn wordt een thema gebracht, waarin humor, een traan en muziek troost beogen te bieden in een troosteloos lijkende wereld.

 

7 vertrouwen

 

Marijke en Marcel zien ernaar uit jullie binnenkort te mogen ontmoeten.

Heel hartelijk welkom en tot binnenkort!

 

8 glimlach

 

 

Een printbare inleiding tot het thema kunt u hier lezen en desgewenst downloaden en uitprinten. (Opent in een nieuw venster).

 

Per e-mail ontvingen wij de tekst: "TOT BINNENKORT", vergezeld van enkele prachtige afbeeldingen.

U kunt die lezen door hier te klikken.

 

De themamiddag is volgeboekt!

U kunt zich nog wel op de reservelijst laten zetten.

Dat kunt u on-line doen met dit formulier.

Indien er toch nog plaatsen vrij komen, krijgt u daarover bericht van de penningmeester. U kunt dan aan de zaal betalen.

 

Wanneer: Zaterdag 20 oktober 2018

Waar: Zalencentrum Hingstman te Zeijen.

Hoe laat: 13:00 tot 17:00 uur.

Entree: € 15,-- per persoon; donateurs € 10,--.

Jongeren tot 22 jaar € 6,-- per persoon.

Deze prijzen zijn inclusief 1 consumptie.